Marie Louise

Grafisk tekniker
fra Tech College Aalborg

Marie Louise er elev hos Hegn Grafisk, og har både en HGS og en STX bag sig. Studenterhuen ændrede dog ikke på, at den rigtige vej for Marie Louise viste sig at være faglært.

– Jeg har valgt at blive grafisk tekniker, fordi det giver mig mulighed for at skabe noget, arbejde med farver og forskellige processer. Desuden giver det mig mulighed for at bruge både mine hænder og mit hoved, fortæller Marie Louise

Sofie

Møbelsnedker
fra Roskilde Tekniske Skole

Sofie startede i gymnasiet, sammen med vennerne. Begge hendes forældre er læger, så en akademisk uddannelse lå lige for. Valget var dog hverken velovervejet eller rigtigt for Sofie, som efter mange overvejelser valgte at droppe ud, til forældrenes store bekymring. I dag er Sofie med til at producere kendte danske designmøbler, og hendes svendestykke står centralt placeret i forældrenes entré.

Jeg savnede selv en rollemodel, da jeg skulle vælge uddannelse. Dengang var
det bare en lærer eller vejleder der fortalte om uddannelserne, siger Jonathan.

Jonathan, Elektriker-elev (eux) fra CELF

Amanda

Procesoperatør
fra NEXT København

Hun er procesoperatør og har været rollemodel siden 2017. Hun er rollemodel “fordi hun gerne vil nedbryde fordomme, særligt i forhold til piger i “mandefag”. Derudover ville hun ønske, at hun selv havde mødt en rollemodel da hun gik i folkeskole. En hun kunne spejle sig i, og som kunne have vise hende, at hun godt kunne blive til noget. Som procesoperatør, er Amanda i dag med til at producere livsvigtig medicin til mennesker i hele verdenen. Hun håber, at hun kan få eleverne på grundskolerne til at tænke sig om en ekstra gang, og mærke efter, inden de vælger en ungdomsuddannelse.

– Måske vil man gerne være ingeniør, men der er mange veje dertil, og det er ikke altid gymnasiet der er svaret, siger Amanda.

Jonathan

Elektriker-elev
fra (EUX) - CELF

Bæredygtighed er ikke et valg, det er en pligt. Det mener Jonathan, der har fået øjnene op for hvordan hans uddannelse som elektriker på EUX giver ham mulighed for at udvikle bæredygtige løsninger. Hans passion for elektronik og bæredygtighed er en central del af fortællingen, når han møder de unge ude på grundskolerne.

– Jeg savnede selv en rollemodel da jeg skulle vælge uddannelse. Dengang var det bare en lærer eller vejleder der fortalte, siger Jonathan. Han kan mærke, at han som rollemodel er med til at hjælpe unge med at foretage et oplyst valg, når det kommer til vælge en ungdomsuddannelse.