Toke fik læreplads og valgte sin uddannelse

Bygningsstruktør (EUD)
fra NEXT København

Jeg synes, at det er spændende at arbejde med beton, fordi det hærder hele tiden. Tænk engang, at Storebæltsbroen ikke er færdig med at hærde endnu. Og de tyske bunkere fra Anden Verdenskrig er først færdighærdede om 350 år. Det er vildt!

Marie bliver den første kvindelige EUX-smed

Klejnsmed (EUX)
fra Roskilde Tekniske Skole

Der er ikke mange, der ved, hvad en smed laver. Du kan blive elevatorsmed, kunstsmed eller arbejde med ventilation. Når jeg er færdig, har jeg et hav af muligheder at vælge imellem. 

Jeg savnede selv en rollemodel, da jeg skulle vælge uddannelse. Dengang var
det bare en lærer eller vejleder der fortalte om uddannelserne, siger Jonathan.

Jonathan, Elektriker-elev (eux) fra CELF

Magnus har aldrig været i tvivl om sit uddannelsesvalg

Industritekniker (EUD)
fra NEXT København

Med en erhvervsuddannelse kan man meget hurtigt se, hvad man kan bruge sin uddannelse til. Det er mere håndgribeligt end blot at fokusere på beregninger og grafer.

Simone valgte uddannelse efter mange år i ufaglært arbejde

Tømrer (EUD)
fra NEXT København

Jeg var ikke klar til at studere. Jeg har arbejdet rigtig meget med mig selv igennem alle mine arbejdsår og samtidig har jeg opbygget en god arbejdsmoral. Så jeg tror virkelig, at det har været vigtigt for min gennemførsel af tømreruddannelsen, at jeg ventede, til jeg var gammel nok. Nu kan jeg tage ansvar, og nu er jeg klar.

Sofie droppede ud af gymnasiet og blev den første faglærte i familien

Møbelsnedker (EUD)
fra Roskilde Tekniske Skole

Jeg startede i gymnasiet, sammen med vennerne. Begge mine forældre er læger, så en akademisk uddannelse lå lige for. Men valget var ikke velovervejet. Jeg valgte at dropper ud to gange, og min familie var ret bekymrede. I dag er jeg med til at producere kendte danske designmøbler, og mit svendestykke står centralt placeret i mine forældrenes entré.

Jonathan vil udvikle bærdygtige løsninger

Elektriker (EUX)
fra CELF

Bæredygtighed er ikke et valg, det er en pligt. Som elektriker på med EUX får jeg mulighed for at udvikle bærdygtige løsninger. Min passion for elektronik og bæredygtighed er en central del af min fortælling ude på skolerne, fordi det viser eleverne, at uddannelsesvalget kan kædes sammen med ønsket om en grønnere fremtid.