Vær med til at gøre en forskel for unge, som snart skal vælge ungdomsuddannelse, bliv en del af et fedt fællesskab og styrk samtidig dine kompetencer i at tale foran andre.
Vi holder løbende bootcamps for nye rollemodeller.
Næste bootcamp:
1. – 3. februar i Kolding
4. – 6. april
Hvis du gerne vil med så tryk Her eller på ‘Hør mere’, så ringer vi dig op.
Sådan bliver du rollemodel
Bootcamp for nye rollemodeller
Sådan foregår et skolebesøg
Information til arbejdspladsen
Materialer til rekruttering
Ofte stillede spørgsmål
For at blive rollemodel skal du:
Som rollemodel får du:
Anna, handelselev
For at blive rollemodel, skal du deltage i en bootcamp.
Det er gratis at deltage. Alle bliver indkvarteret på 3-4 personers værelser.
På weekenden lærer du:
Vil du høre mere om, hvad bootcamps program indeholder, så kontakt os endelig.
Det er altid to rollemodeller fra forskellige fag, der holder oplæg sammen. Til oplægget bruges en PowerPoint præsentation, som vi har lavet på forhånd.
Som rollemodel behøver du ikke have en masse viden om erhvervsuddannelser. Du skal bare tage udgangspunkt i dig selv, dit fag og dine egne erfaringer.
Skolebesøg varer 45 eller 90 minutter, og består af:
Jonathan, Elektrikerelev (EUX) fra CELF
Det er vigtigt, at din arbejdsplads er indforstået med, at du som rollemodel skal på skolebesøg i dagstimerne én gang om måneden. Inden du ansøger om at blive rollemodel, skal du derfor have tilladelse af din mester.
Når du bliver rollemodel, bidrager din arbejdsplads til at nedbryde fordomme og oplyse unge i udskolingen om erhvervsuddannelserne. Det får flere unge til at se mulighederne med en erhvervsuddannelse.
Find praktiske informationer til din mester her.
Din arbejdsplads får:
Henri, bygningssnedker fra København
Vil du hjælpe os med at finde nye rollemodeller?
Vi har udarbejdet forskelligt materiale, som du kan bruge til at sprede budskabet.
(Folderen kan også sendes til dig på tryk –
kontakt Emma Rebbelstam på emma@eeo.dk)
Det er ikke nødvendigt at have erfaring. Det er de færreste, der har erfaring med at holde oplæg, når de starter. Det vigtigste er, at du har mod på at lære det og brænder for at videreformidle din faglige stolthed til andre unge.
Når vi har modtaget en ansøgning, kontakter vi ansøgeren inden for en uge og aftaler tid til en telefonsamtale. Samtalen varer cirka 30 minutter, og foregår typisk med videoopkald. Samtalen handler om at finde ud af om ansøgeren vil egne sig som rollemodel, og om at sætte ansøgeren grundigt ind i, hvad det vil sige at være rollemodel hos os.
Når en rollemodel skal på skolebesøg eller deltage i andre events med EEO, betaler vi lønkompensation for det samlede antal timer, rollemodellen har været væk fra arbejde, inkl. transporttid. Kompensationen svarer til rollemodellens timeløn inkl. pension og ferietillæg. Kan rollemodellen ikke nå på arbejde før og/eller efter besøget, betaler vi kompensation for det antal timer rollemodellen skulle have været på arbejde. Man kan få lønkompensation på to måder:
1) Virksomheden opkræver lønkompensation gennem faktura
I fakturaen skal det fremgå, hvilke dage og hvor mange timer rollemodellen har været på skolebesøg.
Faktura sendes til rollemodel@eeo.dk
2) Rollemodellen får udbetalt lønkompensation på sin nemkonto
Rollemodellen udfylder selv en timeseddel, i slutningen af hver måned, for de timer han/hun har brugt på skolebesøg. Som arbejdsgiver kan man dermed trække de timer fra rollemodellernes løn.
Ja. Man er selv ansvarlig for at arrangere transport til både opstartsweekend, og når man skal på skolebesøg. Efterfølgende udfylder man en kørselsrefusionsseddel og sender til rollemodel@eeo.dk. Kører man i bil er taksten 2,50 kr/km. Benytter rollemodellen offentlig transport, sendes bilag (billede af billet) sammen med kørselsrefusionssedlen.
Som rollemodel skal man som minimum kunne tage på skolebesøg én gang om måneden. Det varierer, hvorvidt besøget tager 2-3 timer eller en hel arbejdsdag. Dette afhænger af antal oplæg og transporttid.
3 uger inden den 1. i hver måned sendes der skema ud til rollemodellerne, hvor de kan se, hvor og hvornår de skal på skolebesøg. Har man ikke mulighed for at tage det besøg, man er tildelt, giver man straks besked til projektlederen. Det er rollemodellens ansvar at give arbejdspladsen besked om datoer for skolebesøg.
Man kan være rollemodel så længe, man har lyst eller indtil man fylder 29 år. Vi forventer, at man er rollemodel i mindst tre måneder.
Har man i perioder ekstra travlt på arbejdet eller skal på udveksling, kan man godt holde en pause som rollemodel. Det kan man også i forbindelse med hovedforløb på erhvervsskolen,