Jeg har været i lære som kok, jeg har arbejdet på forskellige værksteder udklædt som viking, fordi min produktionsskole samarbejdede med Ribe Vikingecenter, jeg har været på grundforløb som tømrer, elektriker og IT-supporter. Og jeg har taget lastbilkørekort, været vognmand og arbejdet med beton.

Min vej til en erhvervsuddannelse har været lang og fuld af omveje.

I slutningen af 7. klasse kom jeg i skolepraktik i en butiksslagter, fordi jeg var så skoletræt. Jeg kunne godt lide at være der, men der gik flere år, før jeg fandt ud af, at jeg skulle være slagter.

I mellemtiden har jeg været i lære som kok, jeg har arbejdet på forskellige værksteder udklædt som viking, fordi min produktionsskole samarbejdede med Ribe Vikingecenter, jeg har været på grundforløb som tømrer, elektriker og IT-supporter. Og jeg har taget lastbilkørekort, været vognmand og arbejdet med beton.

Ind imellem har jeg haft vikariater på slagterier, men det var først, da jeg søgte en stilling som lagermedarbejder hos Danish Crown, at jeg fandt tilbage til slagterfaget. De inviterede mig til en samtale, hvor de spurgte, om ikke jeg i stedet for lagerarbejdet kunne tænke mig at komme i lære som slagter.

Det ville jeg gerne.

 

Du udvikler dig med gentagelserne

Der er mange gentagelser, men det er gentagelserne, der gør, at du ender med et ordentligt produkt.

Jeg kan godt lide at bruge mine hænder og lave noget med min krop. Derfor passer slagterfaget mig rigtig godt. En god arbejdsdag er en dag, hvor jeg kan mærke, at jeg har lavet noget. En dag hvor der ikke har været nogle stop, hvor maskiner og knive ikke har drillet, og hvor jeg har fået en masse fra hånden.

Jeg kan godt lide det flow, der er i min arbejdsdag som slagter. Der er mange gentagelser, men det er gentagelserne, der gør, at du ender med et ordentligt produkt.

Du udvikler dig også med gentagelserne. Fysikken bliver opbygget hen ad vejen, og du bliver hurtigere. Det er fedt at opleve.

 

Ikke noget unormalt i at være tvivl

Da mit mester spurgte mig, om ikke jeg kunne tænke mig at blive rollemodel, tænkte jeg over, hvor svært det havde været for mig at vælge uddannelse, og hvor lidt jeg fik at vide om erhvervsuddannelserne, da jeg gik i folkeskole. Jeg ville gerne have mødt en rollemodel eller en vejleder, der kunne have fortalt mig om, hvilke muligheder der var. Det er derfor, jeg er rollemodel i dag.

Jeg vil gerne have dem til at opdage, at de ikke er alene om at være i tvivl.

Som rollemodel fortæller jeg min historie, og jeg giver eleverne noget at tænke over. Jeg er et eksempel på, at også unge, som ikke er så glade for at gå i skole kan få en uddannelse. Og jeg er et bevis på, at en lang og kringlet uddannelsesvej godt kan føre én et godt sted hen.

Mit vigtigste råd til unge, som snart skal vælge uddannelse er, at de skal gøre det, de selv føler for og ikke det, som andre føler for. Det er okay at udforske en masse forskellige ting, og der er ikke noget mærkeligt i at være i tvivl. Jeg vil gerne have dem til at opdage, at de ikke er alene om at være i tvivl.