Jeg testede fag og fordomme i praksis

Jeg må ærligt indrømme, at jeg troede, at en lagermand var “sådan én, der bare sidder på sin flade røv og ikke laver noget”.

Jeg vidste, at jeg skulle arbejde med hænderne. For udover at være tal- og ordblind, så var jeg bare enormt skoletræt efter 10. klasse. Jeg gad ikke sidde på skolebænken. Jeg ville ud og arbejde som faglært. Men hvilket fag skulle jeg vælge?

Landbrugsfaget virkede som det mest oplagte valg, for jeg er vokset op på en gård, hvor jeg altid har nydt til at arbejde på markerne. Men min far ønskede ikke, at jeg skulle følge i hans fodspor, for landbrug er ikke kun en dans på roser. Det er også et erhverv med udfordringer, som han helst ville spare mig for.

Så jeg gik på opdagelse i andre fag – som elektriker, murer, tømrer, betonarbejder, VVS’ere og meget andet. Min far har bekendtskaber inden for flere håndværkerfag, så det var nemt at afprøve de muligheder i praksis. Der var bare ikke rigtig nogen af dem, der tiltrak mig så meget.

Jeg var derfor stadig i tvivl, da en vejleder en dag spurgte, om jeg havde overvejet lager og logistik. Det havde jeg faktisk ikke, for jeg må ærligt indrømme, at jeg troede, at en lagermand var “sådan én, der bare sidder på sin flade røv og ikke laver noget”. Men så gav jeg det alligevel en chance – og heldigvis for dét.

En hverdag med orden, logistik og gode, lange arbejdsdage

“De bedste hverdage er dem, hvor jeg arbejder flest mulige timer. Det lyder nok skørt, men det er faktisk sådan, at jeg har det. ”.

Nu virker det næsten som det mest naturlige valg, for når jeg tænker tilbage, så kan jeg godt huske, hvor meget tid jeg som lille brugte på at samle perler og andre genstande, placere dem i klynger og sortere dem på ny. Så selvom det hele foregår i nogle helt andre størrelsesforhold med nogle andre materialer og udfordringer, så er min glæde for logistik den samme.

Mine hænder og min rummelige hukommelse kommer mig samtidig til gode som lagermand. Jeg havde for eksempel helt styr på de enkelte placeringer og varenumre, selvom der er over 60 forskellige numre for glas- og plastflasker på min første praktikplads. Jeg synes, at det er tilfredsstillende at sørge for, at alt er i orden, og at varerne leveres til de rette. Det er på den måde logistikken, der tiltaler mig – det strategiske i at få tingene til at fungere, som de skal.

De bedste hverdage er dem, hvor jeg arbejder flest mulige timer. Det lyder nok skørt, men det er faktisk sådan, at jeg har det. Jeg elsker at være på arbejde.

Fra sceneskræk til skolebesøg

“Da jeg selv lod tvivlen komme mig til gode og testede mine fordomme i virkeligheden, så førte det jo mig det rette sted hen.”.

Jeg tøvede lidt, da jeg blev spurgt, om jeg ville være rollemodel, fordi jeg har egentlig altid syntes, at det var grænseoverskridende at tale foran en større forsamling. Da jeg gik på efterskole, kunne jeg ikke holde oplæg foran de andre elever uden at få hjælp, og nu fortæller jeg gentagne gange min historie til elever i 7.-9. klasse. Det er faktisk ret vildt at tænke på, hvor meget der er sket siden dengang.

Jeg valgte at tilmelde mig som rollemodel, fordi jeg synes, at det giver god mening at fortælle min historie og udfordre andre til at afprøve fag i praksis. Da jeg selv lod tvivlen komme mig til gode og testede mine fordomme i virkeligheden, så førte det jo mig det rette sted hen. Derfor forsøger jeg også at fortælle eleverne, at man godt kan have en idé om hvad, man vil, men at det ikke er før man har afprøvet det i praksis, at man ved det for alvor.

Jeg håber, at jeg kan hjælpe dem med ikke at miste modet.