Book skolebesøg

Få gratis besøg af rollemodeller fra erhvervsuddannelserne

 

Rollemodellerne fra Erhvervsskolernes ElevOrganisation (EEO) besøger 7.-10. klasser i hele landet.

Med personlige fortællinger om deres vej til en erhvervsuddannelse, deres hverdag i skole og praktik og deres fremtidsmuligheder, udfordrer og nuancerer rollemodellerne elevernes valg af ungdomsuddannelse.

Du kan booke oplæg på 45 eller 90 minutter. For at eleverne får mest ud af besøget, anbefaler vi, at man booker til én eller to klasser ad gangen i 90 minutter.

 

Elevernes udbytte
Sådan foregår besøget
Hent folderen
Forældrearrangementer
Uddannelsesmesser
Forberedelsesmateriale
Ofte stillede spørgsmål

Elevernes udbytte


Gennem ung-til-ung-formidling får udskolingselever inspiration til deres uddannelsesvalg.

Rollemodellernes fortællinger er med til at vise eleverne, at EUD og EUX er seriøse og attraktive uddannelser, som bør opfattes på lige fod med for eksempel STX og HHX.

Alle rollemodeller har fået professionel træning i at holde oplæg og gå i dialog med eleverne.

 

Elevernes udbytte:

 • Større viden om EUD og EUX
 • De bliver udfordret i deres uddannelsesvalg
 • De får inspiration til, hvordan de finder ud af, hvilken uddannelse de skal vælge
 • De får førstehåndsberetninger om hverdagen som lærling/elev
 • De hører fra unge ligesindede, at det er okay at være i tvivl og måske vælge om

“Det var dejligt at høre to meget ærlige og forskellige historier. Rollemodellerne gav meget af sig selv, og deres besøg har gjort flere elever nysgerrige på EUD”.

Lærer fra Region Hovedstaden, oktober 2019

 

Sådan foregår besøget


Et besøg på 90 minutter Indeholder:

 • Kort introduktion til EUD og EUX
 • Rollemodellernes personlige fortællinger
 • 10 minutters pause
 • EUD-spil: Gæt en uddannelse
 • Q&A: Spørg mig om alt

 

Et besøg på 45 minutter indeholder:

 • Kort introduktion til EUD og EUX
 • Rollemodellernes personlige fortællinger
 • Kort dialog om uddannelsesvalg

 

Obs: Er der mere end 70 elever til oplægget, kan du kun vælge besøg på 45 minutter.

Under rollemodellernes besøg forventer vi, at du hjælper rollemodellerne med at skabe ro og gode rammer for oplægget. Det er en god idé at lade eleverne sidde på stole i en hestesko.

Vær opmærksom på, at rollemodellerne ikke er vejledere. De er eksperter i deres egne oplevelser og erfaringer, men kan ikke altid svare på praktiske og tekniske spørgsmål om EUD og EUX.

2 uger før besøget modtager du en påmindelse på din e-mail. Her vil det fremgå, hvilke rollemodeller klassen får besøg af.

 

Hent folderen

Hent vores folder og hjælp os med at sprede budskabet i dit netværk. Vi har også mulighed for at sende foldere på tryk. Kontakt booking@eeo.dk.

- Hent folderen her

“Alle mine elever havde en forestilling om, hvad de skulle efter endt folkeskole – det blev der rokket ved”.

Lærer fra Region Syddanmark, oktober 2019Forældrearrangementer

Med personlige fortællinger om deres uddannelsesvalg og fremtidsmuligheder udfordrer rollemodellerne forældres drømme om deres barns fremtid.

Mange forældre kender ikke til de mange muligheder en erhvervsuddannelse åbner op for og tror, at en gymnasial uddannelse altid er at foretrække. Rollemodellernes budskab til forældrene er, at EUD og EUX er seriøse og attraktive uddannelser, som kan bane vejen for gode jobs, videre-/efteruddannelse og iværksætteri.

Skriv til booking@eeo.dk, hvis du er interesseret i at booke rollemodeller til et forældrearrangement.


Uddannelsesmesser

Vores rollemodeller deltager gerne som oplægsholdere til uddannelsesmesser og andre større events. Vi har rollemodeller, som er trænede til at holde oplæg på store scener, og som kan fortælle om deres vej til en erhvervsuddannelse og deres fag på helt ned til 7 minutter. Skriv til booking@eeo.dk for nærmere aftale.

Stand på uddannelsesmesser:
Vi er i øjeblikket ved at undersøge, om vores rollemodeller kan skabe værdi på uddannelsesmesser. Pt. deltager vi ikke med en stand.
Forberedelsesmateriale

Det kan være en god idé at forberede eleverne på rollemodellernes besøg, hvis de ikke kender så meget til erhversuddannelserne.

Vi har udarbejdet et forrebedelsesmateriale, der introducerer eleverne til erhvervsuddannelsesområdet, som du kan lade dig inspirere af. Materialet er tiltænkt elever med begrænset kendskab til EUD og EUX.

Materialet kan også bruges til elever, som har haft besøg af rollemodeller og gerne vil undersøge erhvervsuddannelserne nærmere efter besøget.

- Hent forberedelsesmateriale

Ofte stillede spørgsmål


Skal du booke til en enkelt eller to skoler, anbefaler vi at du booker senest 2 måneder før den ønskede dato, men vi forsøger også at imødekomme din booking, selvom du booker med kort varsel. Hvis du ikke er fleksibel med datoerne og skal booke til mange skoler, er det en god idé senest at booke, så snart et nyt skoleår er begyndt.


Forberedelse er ikke et krav, men kan være en god idé, hvis eleverne har et meget begrænset kendskab til erhvervsuddannelserne. Vi har udarbejdet dette forberedelsesmateriale, som du frit kan lade dig inspirere af. Det bør tilpasses med udgangspunkt i den enkelte klasses viden og eventuelle tidligere vejledningsforløb.


Et optimalt besøg af rollemodellerne varer 90 minutter. Alternativt kan du vælge, at det kun skal vare 45 minutter. Booker du et besøg med mere end 70 elever, varer det kun 45 minutter. Hvis du vil booke besøg af en anden varighed, skal du skrive det i bookingformularen eller ringe til os for nærmere aftale.


Når din booking er godkendt, modtager du en bookingbekræftelse med praktiske informationer om besøget. Læs den grundigt. Hvis ikke vi kan imødekomme den ønskede dato, kontakter vi dig. Der går højest 3 hverdage, før du modtager svar på din booking. Du modtager desuden en påmindelse på e-mail 10-14 dage før besøget, hvor det fremgår, hvilke to rollemodeller der kommer og holder oplæg.


Langt de fleste af vores rollemodeller er stadig elever eller lærlinge. De, der er færdigudlærte, er højest 28 år, og er typisk rollemodeller, fordi de har været med længe og derfor er blevet rigtig dygtige rollemodeller, som eleverne har stor glæde af.


Det er ikke muligt at booke bestemte rollemodeller, men ønsker er altid velkomne. Skriv som kommentar i bookingformularen, hvilke fag eller områder eleverne er mest interesserede i at høre om. Vi vil altid forsøge at imødekomme dine ønsker.